Mňam

27. prosince 2007 v 11:45

Recept na Tzatziki

Nakrájené okurky na plátky
Řecké jídlo zvané Tzatziki (nebo také Tzatziky, Tzatziki, Tzadziki, či Tsatsiki) se nejlépe vychutnává právě v místě svého původu. Ačkoliv je možné připravit celý pokrm i z místních surovin, nikdy se nepodaří dostat na vyhlášenou chuť typických řeckých Tzatziků. Důvodem je hlavně absence výborného a kvalitního řeckého bílého jogurtu, který je pro přípravu nejdůležitější.Když jsem byla v Řecku,tzatziki jsem tam několikrát ochutnala a stálo to za to.Nikdy jsem tady v Česku nenašla restauraci,ve které by dělali tak dobré tzatziki.Jó Řecko je Řecko!
Pokud si tuto pochoutku chcete opravdu zkusit připravit, postupujte takto:

Připravte si

  • salátovou okurku
  • 2 husté bílé jogurty
  • 5 stroužků česneku
  • 5 snítek kopru
  • koření tzatziky
  • 1 lžicku olivového oleje
  • sůl

Způsob přípravy

Okurku nastrouhejte na jemném struhadle a nechte odkapat od přebytečné vody.
Přidejte koření tzatziky, sůl, prolisovaný česnek a na drobno nakrájený kopr.
A nakonec doplňte oběma bílými jogurty. Pokud se chcete aspoň přiblížit k výborné chuti řeckého jogurtu, nechte jej na sítu okapat.
Až se vše pořádně promíchá, nechte vyhladit a můžete servírovat s bílým pečivem nebo ke grilovanému masu
A pokud si najdete chvilku času, vyražte na dovolenou do Řecka na pravé Tzatziki.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama